Genootschappen

thumbnail_IMG-20191226-WA0030.jpgOnder een genootschap wordt verstaan “een groep leden, welke door onderlinge samenwerking een door die groep leden nader te omschrijven doel nastreeft”. Een genootschap is dus niet zoals een commissie een onderdeel van Catena dat zich bezig houdt met activiteiten en doelstellingen voor Catena, maar meer een losser verbond waarin je lekker creatief je gang kunt gaan. In tegenstelling tot een commissie zijn zij ook geen verantwoording schuldig aan het bestuur of de Algemene Ledenvergadering wat betreft hun productiviteit. Een genootschap is een groep gelijkgestemden die de behoefte voelde een bepaalde invulling te geven aan een gemis in hun levens. Iedereen mag een genootschap oprichten op Catena, zolang er maar een concreet vastgestelde reden aan gekleefd kan worden. In een roemrijk verleden had Catena maar liefst een stuk of dertig genootschappen. Een voorbeeld van zo’n oud genootschap is De Blauwe Schuit, de zeilvereniging van Leiden of het genootschap dat elk half jaar de klok verzette. Hieronder vind je informatie over alle genootschappen die Catena kent!

aCatena

Heb jij altijd al in een koor willen zingen, waar je niet alleen doodgegooid wordt met klassieke muziek? Dat kan bij Catena’s eigen acapella koor: aCatena.

In dit gezellige en hechte acapella-koor zingen wij muziek uit bijna alle genre’s, zoals rock, klassiek, metal en pop (en nog veel meer!). Al de nummers die wij zingen hebben wij zelf aangepast, zodat zij acapella gezongen kunnen worden. Ook dirigeren wij zelf. 

Natuurlijk oefenen wij niet voor Jan Doedel; aan het einde van het jaar zingen wij alle geoefende nummers op de Showcase! 

aCatena gaat naast het zingen ook om gezelligheid. Na een repetitie gaan wij daarom ook vaak wat drinken in de Soos van Catena en hebben twee keer per jaar het aCa-weekend waar je elkaar nog beter leert kennen. Als nieuw lid hoef je natuurlijk niet meteen alles te kunnen en alles te doen. Elk jaar organiseren wij daarom workshops voor onze leden, zodat je deze vaardigheden ook kunt aanleren als je wilt.

Om de zoveel tijd houden wij open repetities, maar je kunt elke repetitie aansluiten. Als het je leuk lijkt, kom dan dus gewoon een keer langs! 

Lid worden van aCatena kan het hele jaar door (en nee, dit kost niets). Zorg wel dat je lid bent van Catena.

Wil je zien hoe onze Showcase eruitziet? Zoek ons op op youtube!

Voor meer info/aanmelden: contact.acatena@gmail.com

Tabletop RPG |OT| I cast a spell | ResetEra

CRPG

CRPG is een genootschap waar Fantasy liefhebbers en improv theater fans samen komen om D&D of andere Tabletop games te spelen. Ééns per week (voorheen was het dinsdag, maar kan lekker aangepast worden) organiseren mensen compleet losstaande game sessies, beter bekend als “oneshots”, hierdoor kan iedereen mee genieten van het verhaal zonder enige voorkennis nodig te hebben. Vooraf wordt bepaald wat voor spel en met wat voor characters er gespeeld wordt. Als het je leuk lijkt om ook eens D&D te proberen maar geen idee hebt hoe je een character moet maken ook Geen probleem! Er zijn talloze ‘Pre-generated’ Characters om mee te spelen!

Kom een keer meespelen met je eigen character of een pregenrated character of organiseer zelf als GameMaster een keer sessie! Tot Snel!