Vereniging

VRIJHEID

V.S.L. Catena schittert al sinds 1952 als een van de grootste studentengezelligheidsverenigingen in Leiden. Ons duizendtal leden krijgt de vrijheid toegewezen die wij ze vanaf het begin beloven: geen verplichtingen, geen aanwezigheidsplichten, geen corvee, en geen werkweken. Met onze hierdoor ontstane familiaire sfeer hebben wij daardoor 365 dagen in het jaar de gezelligste borrelavonden, feesten, en speciale activiteiten. Deze worden georganiseerd door de commissies, projectgroepen en genootschappen, waarvoor deelname voor alle leden openstaat.

Een hiërarchie kent onze vereniging niet. Niemand wordt bij ons ingedeeld naar aantal jaar van lidmaatschap, prestaties of eigenschappen. Bij ons hoeft niemand zich al dan niet verplicht te voegen bij een horizontaal of verticaal verband, je maakt vanzelf vrienden als je aan de bar komt zitten.

DE SOCIËTEIT

Als je onze leden naar de soos zou vragen, zou al snel de vergelijking gemaakt worden met een tweede woonkamer. Voorzien van een grote bar, comfortabele banken, een pooltafel en een tafelvoetbaltafel en een mensaruimte boven op de vide, willen wij als vereniging onze leden de studentikoze warmte bieden die zij verlangen. Onze machtige bar fungeert hierbij als goed sociaal smeermiddel.  

In ons assortiment kun je 6 whisk(e)ys, 20 soorten non-alcoholische drankjes, 27 soorten sterk en meer dan 20 speciaalbieren (met de wisseltaps- en dranken buiten beschouwing). Letterlijk iedere dag kan deze ruimte gebruikt worden voor sociale doeleinden, en dat doen wij dan ook graag. Barhangen en activiteiten geschieden hier waar leden vrienden worden, het epicentrum van Catena.

DE VRIJWILLIGERS

Daarnaast leeft Catena door de participatie van onze leden aan de verscheidene projectgroepen, genootschappen en commissies die onze vereniging rijk is. Door hun vrijwillige inzet worden de bar, hobby’s, feesten en gelegenheden ingericht en georganiseerd waarbij de rest zich kan vermaken en elkaar kan ontmoeten. Bovendien zorgen zij voor de organisatie die Catena doet draaiende houden. Vanwege de afwezigheid van hiërarchie op Catena mag eenieder hieraan meehelpen, en dit zorgt voor een brede samenwerkingsbasis die doeltreffend, gezellig én leerzaam is voor iedereen. De leden zijn dus altijd het kloppend hart van Catena!


Andere informatie over V.S.L. Catena kan je vinden op onze pagina op de website van Studenten Wegwijzer, een platform waar studenten tips en aanbiedingen kunnen vinden voor een gezellig studiejaar. https://www.studentenwegwijzer.nl/leiden/studentenverenigingen/catena/

https://www.studentenwegwijzer.nl/