Commissies

Omdat Catena volledig op vrijwilligers draait, zijn de commissieleden degenen die ervoor zorgen dat Catena leeft. Commissies hebben verschillende functies binnen Catena, variërend van het organiseren van de dixo’s, activiteiten regelen en kampen organiseren, tot het netwerk onderhouden, foto’s maken op feesten en films draaien.

Onze organisatorische organen, zoals het bestuur en de Barcommissie, zijn ook commissies en worden verkozen op de ALV. Als lid van Catena is het altijd toegestaan om plaats te nemen in een of meerdere commissies mits je geïnaugureerd bent. Commissies zijn niet verplicht, maar het is hartstikke leuk om te doen, je bouwt makkelijk vriendschappen op als je samen iets organiseert. Hier een greep uit de commissies die zoal actief zijn op Catena.

Bestuur (76)

De drijvende kracht die Catena georganiseerd houdt. Het bestuur houdt zich bezig met taken als ledenadministratie, ALV’s, de financiën, sfeerbeheer op feesten en dixo’s, het pand dagelijks schoonmaken, communicatie tussen commissies, inkoop van drank en eten, overleg met andere verenigingen, en nog veel meer.

Activiteitencommissie (ACIE)

De Acie organiseert voor de leden gedurende het hele jaar allerlei activiteiten: lezingen, pubquizzen, bandjesavonden, themacafés en feesten, waarbij Catena vaak in thema wordt versierd en ook veel leden een passende outfit aantrekken. Als je zelf een leuk idee hebt voor een activiteit kun je ze ook altijd mailen.

Barcommissie (Barco)

De Barco houdt zich bezig met de indeling van de bar en het befaamde wisselassortiment, regelt mensakokers en barpersoneel en organiseert af en toe ook speciale barmiddagen en -avonden. Ook maken zij het pand in het weekend schoon en letten ze op tijdens feesten en dixo’s.

 

Catena Open Aircommissie (AIRCO)

De Airco is een vrij nieuwe commissie die een festival organiseert rond september in naam van Catena. Voor een voorproefje, kijk op het fotoalbum en kom allemaal langs, het is namelijk open voor iedereen die van een muziekje en lekkere drankjes en hapjes houdt!

 

Cocktailcommissie (CoCo)

Een goed feest wordt een nog beter feest met cockatils. Catena heeft een eigen professionele cocktailbar en de CoCo zorgt voor een ruim assortiment aan drank, verzint nieuwe cocktails en geeft cursussen, zodat ook jij kan leren shaken!

Diescommissie/Lustrumcommissie (Diesco/Lustcie)

De Diesco organiseert elk jaar een of meerdere activiteiten om de verjaardag van Catena te vieren (op 7 mei). De Lustcie vervangt de Diesco eens in de vijf jaar als er een Lustrumjaar is.

Dixocommissie (das ludi)

Ongeveer eens in de maand is er op donderdagavond een discoavond (dixo) op Catena. De LuDi verzorgt met hun professionele apparatuur de DJ’s, LJ’s en VJ’s, en leidt geïnteresseerden hier ook voor op. Daarbij onderhouden ze de apparatuur en verzorgen ze ook vaak versiering.

Filmcommissie (Filmcie)

Catena heeft niet voor niks een filmzaal; hier kun je twee keer per week vanuit de comfortabele bioscoopstoelen films kijken, variërend van blockbusters tot obscure filmhuisfilms.

 

Fotocommissie (Flitscie)

De Flitscie zorgt ervoor dat er altijd mooie foto’s worden gemaakt bij feesten of activiteiten. Deze worden geüpload op het fotoalbum, dus houd deze in de gaten!

Gamecommissie (Gamecie)

De Gamecie houdt van spelletjes spelen, van Rockband tot Mario Kart, van Smash Bros. tot allerlei soorten bordspellen. Haal je competitiviteit naar boven en ga voor de ultieme prijs: de eer! (…of een pitcher bier)

Integratiecommissie (IC)

De IC zorgt ervoor dat nieuwe leden niet aan hun lot overgelaten worden. Zij helpen leden te integreren in de vereniging, onder andere door activiteiten en projectgroepen te organiseren in de KMT en de eerstejaarsperiode daarna.

Kampcommissie (Kampcie)

De Kampcie organiseert twee eerstejaarskampen: een vlak na de introductieweek en een in oktober. Behalve een goede locatie zorgen zij ook dat er genoeg eten, drinken en vermaak is om elkaar beter te leren kennen.

Kascontrolecommissie (Kasco/Kascie)

De Kasco/Kascie is er om de (commissie)penningmeesters te controleren op hun begrotingen, boekhouding, realisaties en om advies te geven over geldzaken. Als je iemand op een ALV hoort zeggen dat de cijfers kloppen, is dat waarschijnlijk een Kasco-/Kascielid.

 

Kennismakingscommissie (KC)

De KC organiseert elk jaar de introductiweek, ofwel de EL CID-week, op Catena. Zij zorgen ervoor dat nieuwe studenten een prettige week op Catena kunnen beleven en vooral een goed beeld krijgen van de identiteit en achtergrond van Catena, om op die manier leden te werven.

 

 

LAN-partycommissie (LAN-CIE)

De LAN-cie organiseert eens in de zoveel tijd een LAN-party. Kom gezellig nerden, er is vaak zelfs een vervoerservice geregeld om je computer veilig heen en weer te brengen!

MASCQ-weekcommissie (MASCQ-cie)

De MASCQ-cie bestaat uit leden van de grote vijf gezelligheidsverenigingen van Leiden (Minerva, Augustinus, SSR, Catena en Quintus). Zij organiseren de MASCQ-week die jaarlijks in mei/juni plaatsvindt. Je mag dan komen kijken bij de andere vier verenigingen, een unieke kans!

Netwerkcommissie (netcie)

De Netcie zorgt ervoor dat het net-werkt (hihi) en zij houden zich bezig met de draadvolle en draadloze verbindingen op Catena. Als de wifi niet werkt, krijgen ze vaak boze mailtjes.

Ontketend

Om iedereen op de hoogte te houden van wat er allemaal gebeurt, brengt de redactie elke paar maanden het verenigingsblad Ontketend uit. Hierin kan men zijn of haar literaire ei kwijt, of gewoon lezen wat de medeleden zoal uitspoken.

 

Open Weekcommissie (Opcie)

De Opcie organiseert de Open Week eind januari/begin februari waarin alle studenten welkom zijn! Dus mocht je besluiten geen lid te worden, kun je altijd in deze week nog komen feesten.

Techniekcommissie (Technicie)

De Technicie staat de pandbaas bij bij (grotere) projecten als verbouwingen, vervanging van apparatuur en geeft advies aan commissies die techniek willen gebruiken voor bandjesavonden en dat soort dingen. Als je iets wil leren over boutjes, moertje, stekkertjes of snoertjes, kun je bij de Technicie terecht.

 

Veiligheidscommissie (Safecie)

De Safecie leidt de uitzitters, het bestuur en de Barcommissie op zodat ze weten hoe ze met dronken mensen om kunnen gaan door middel van communicatie- en agressietrainingen, EHBO-cursussen, en ontruimingsoefeningen.