Lidmaatschap

Wat leuk dat je hier op klikt, want dat betekent dat je interesse hebt in een lidmaatschap voor onze vereniging! Op deze pagina kom je er achter hoe je lid kunt worden, wat hiervoor nodig is en hoe je je uit kunt schrijven.

Potentiële leden

Iedereen die studeert aan de MBO, HBO of universiteit kan lid worden bij V.S.L. Catena. Je kunt bij ons lid worden als je nog geen achttien jaar bent, dan worden je ouders op de hoogte gebracht. Als zij het er niet mee eens zijn, kun je daarna pas weer lid worden als je meerderjarig bent.

Inschrijving

Lid worden kan je doen als je langskomt bij de vereniging.

Je kan dus gewoon langskomen!
Het bestuur kan geïnteresseerden het gehele jaar door doordeweeks (het liefst tussen 14.00 en 19.00 uur) inschrijven. Tijdens de introductieweek van Universiteit Leiden en de Hogeschool van Leiden, de EL CID-week, kun je buiten de vereniging zelfs ook ingeschreven worden. Tijdens die EL CID-week kun je langs één van de informatiepunten van Catena gaan om door een commissielid ingeschreven te worden. Denk hierbij aan de Informatiemarkt of het Leidsch Eerstejaars Festival. Zie voor meer informatie en de locaties hiervoor de informatieboekjes van de EL CID die iedere deelnemer in zijn informatiepakket meekrijgt.

V.S.L. Catena raadt EL CID-deelnemers aan om na hun inschrijving voor lidmaatschap alsnog de Introductieweek af te lopen om kennis te leren maken met het Leidse studentenleven, de Universiteit Leiden en de stad zelf. Het bestuur en de Kennismakingscommissie hebben het recht om eventueel een inschrijving vanwege omstandigheden te weigeren. Bij overtallige interesse gedurende het jaar of tijdens de introductieweek is het mogelijk dat er een ledenstop ingesteld wordt, maar in de praktijk vinden we meer mensen alleen maar gezelliger.

Voor je inschrijving heb je een geldig identiteitsbewijs in de vorm van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs nodig en je bankrekeningsgegevens als je wil betalen via een automatische incasso. Dit is wel het handigst, ander komt onze penningmeester je het hele jaar door stalken tot je betaald hebt. Ook heb je je collegekaart nodig.

Financiële verplichtingen

De contributie bedraagt in het eerste lidmaatschapsjaar €123,-. Hiervan is €39,- voor het vrijwillige Eerstejaarskamp en €84,-  voor het lidmaatschap. Het kampgeld blijft twee jaar staan; dit betekent dat wanneer je niet mee kunt op het eerste kamp direct na de EL CID-week, het kampgeld ook gebruikt kan worden voor het tweede kamp of voor één van de kampen in het jaar erna. Dit kampgeld krijg je niet terug als je niet op kamp bent geweest en het is wel zo gezellig om mee te gaan. Elk volgend jaar bedraagt de contributie €84,-. Na vijf jaar lang lidmaatschap kun je kortingslidmaatschap aanvragen bij de secretaris van het bestuur. Dan betaal je nog maar €35,- per jaar, dus houd in je achterhoofd dat je dit kunt doen, het gaat niet automatisch!

Betaling van de contributie kan gedaan worden door een machtiging te geven aan het bestuur bij je inschrijving. Er wordt dan maandelijks rond de vijfentwintigste een bedrag van €10,25- in het eerste jaar en in latere jaren €7,- afgeschreven van het door jou opgegeven rekeningnummer. Je kunt er ook voor kiezen het bedrag jaarlijks in één keer van je rekening af te laten schrijven.

Indien je het niet eens bent met de afschrijvingen heb je beperkt de tijd om het bedrag terug te boeken. Indien je je lidmaatschap hebt opgezegd en een bevestiging hebt ontvangen, stopt je machtiging vanzelf. Het is ook mogelijk om per jaar het geld zelf over te maken. Dit dient dan ieder jaar dat je lid bent te gebeuren vóór 1 november.

Uitschrijving

Het opzeggen van het lidmaatschap moet schriftelijk (per post of e-mail) mét handtekening en voor het einde van het verenigingsjaar (1 september) gebeuren. Opzeggingen die na 1 september ingediend worden zullen pas per het volgende half jaar in kunnen gaan (per 1 maart). Je bent dan wel lid-af maar bent nog verplicht te betalen tot het half jaar voorbij is (dus tot 1 september of 1 maart). Binnen twee weken krijg je een bevestiging van je opzegging. Mondelinge overeenkomsten of andere vormen zijn niet geldig, we hebben je handtekening nodig om het contract dat je hebt getekend te ontbinden. Als je geen bevestiging hebt gekregen, dan is er iets misgegaan en kun je contact opnemen met het bestuur. Zolang je geen bevestiging gehad hebt van je opzegging, ben je dus nog steeds lid!

Als er zaken zijn waarvan het handig is voor het bestuur om te weten (denk hierbij bijvoorbeeld aan suikerziekte, epilepsie of ernstige allergieën), kom dan gerust even langs in de bestuurskamer.