Lid worden

Hoe kan ik lid worden?

Iedereen die studeert aan de MBO, HBO of universiteit kan lid worden bij V.S.L. Catena. Je kunt bij ons lid worden als je nog geen achttien jaar bent, dan worden je ouders op de hoogte gebracht. Als zij het er niet mee eens zijn, kun je daarna pas weer lid worden als je meerderjarig bent.

HOE WERKT DE INSCHRIJVING?

Lid worden kan je doen als je langskomt bij de vereniging. Je kan dus gewoon langskomen! Het bestuur kan geïnteresseerden het gehele jaar door doordeweeks (tussen 14.00 en 19.00 uur) inschrijven.

Tijdens de introductieweek van Universiteit Leiden en de Hogeschool van Leiden, de EL CID-week, kun je buiten de vereniging zelfs ook ingeschreven worden. Tijdens die EL CID-week kun je langs één van de informatiepunten van Catena gaan om door een commissielid ingeschreven te worden. Denk hierbij aan de Informatiemarkt of het Leidsch Eerstejaars Festival. Zie voor meer informatie en de locaties hiervoor de informatieboekjes van de EL CID die iedere deelnemer in zijn informatiepakket meekrijgt.

Let op: voor je inschrijving heb je een geldig identiteitsbewijs nodig en bankrekeningsgegevens als je wil betalen via een automatische incasso. Ook heb je je collegekaart nodig.Financiële verplichtingen

De contributie bedraagt in het eerste lidmaatschapsjaar €123,-. Hiervan is €39,- voor het vrijwillige Eerstejaarskamp en €84,- voor het lidmaatschap. Het kampgeld blijft twee jaar staan.

Dit betekent dat wanneer je niet mee kunt op het eerste kamp direct na de EL CID-week, het kampgeld ook gebruikt kan worden voor het tweede kamp of voor één van de kampen in het jaar erna. Dit kampgeld krijg je niet terug als je niet op kamp bent geweest en het is wel zo gezellig om mee te gaan. Elk volgend jaar bedraagt de contributie €84,-. 

Betaling van de contributie kan gedaan worden door een machtiging te geven aan het bestuur bij je inschrijving. Er wordt dan maandelijks rond de vijfentwintigste een bedrag van €10,25- in het eerste jaar en in latere jaren €7,- afgeschreven van het door jou opgegeven rekeningnummer. Je kunt er ook voor kiezen het bedrag jaarlijks in één keer van je rekening af te laten schrijven.

Uitschrijving

Het opzeggen van het lidmaatschap moet schriftelijk (per post of e-mail) mét handtekening en voor het einde van het verenigingsjaar (1 september) gebeuren. Opzeggingen die na 1 september ingediend worden zullen pas per het volgende half jaar in kunnen gaan (per 1 maart). Je bent dan wel lid-af maar bent nog verplicht te betalen tot het half jaar voorbij is (dus tot 1 september of 1 maart). Binnen twee weken krijg je een bevestiging van je opzegging. Mondelinge overeenkomsten of andere vormen zijn niet geldig, we hebben je handtekening nodig om het contract dat je hebt getekend te ontbinden. Als je geen bevestiging hebt gekregen, dan is er iets misgegaan en kun je contact opnemen met het bestuur. Zolang je geen bevestiging gehad hebt van je opzegging, ben je dus nog steeds lid!

Als er zaken zijn waarvan het handig is voor het bestuur om te weten (denk hierbij bijvoorbeeld aan suikerziekte, epilepsie of ernstige allergieën), kom dan gerust even langs in de bestuurskamer.