Genootschappen

Onder een genootschap wordt verstaan “een groep leden, welke door onderlinge samenwerking een door die groep leden nader te omschrijven doel nastreeft”. Een genootschap is dus niet zoals een commissie een onderdeel van Catena dat zich bezig houdt met activiteiten en doelstellingen voor Catena, maar meer een losser verbond waarin je lekker creatief je gang kunt gaan. In tegenstelling tot een commissie zijn zij ook geen verantwoording schuldig aan het bestuur of de Algemene Ledenvergadering wat betreft hun productiviteit. Een genootschap is een groep gelijkgestemden die de behoefte voelde een bepaalde invulling te geven aan een gemis in hun levens. Iedereen mag een genootschap oprichten op Catena, zolang er maar een concreet vastgestelde reden aan gekleefd kan worden. In een roemrijk verleden had Catena maar liefst een stuk of dertig genootschappen. Een voorbeeld van zo’n oud genootschap is De Blauwe Schuit, de zeilvereniging van Leiden of het genootschap dat elk half jaar de klok verzette. Hieronder vind je informatie over alle genootschappen die Catena kent!

aCatena

Heb jij altijd al in een koor willen zingen, waar je niet alleen doodgegooid wordt met klassieke muziek? Dat kan bij Catena’s eigen acapella koor: aCatena.

In dit gezellige en hechte acapella-koor zingen wij muziek uit bijna alle genre’s, zoals rock, klassiek, metal en pop (en nog veel meer!). Al de nummers die wij zingen hebben wij zelf aangepast, zodat zij acapella gezongen kunnen worden. Ook dirigeren wij zelf. 

Natuurlijk oefenen wij niet voor Jan Doedel; aan het einde van het jaar zingen wij alle geoefende nummers op de Showcase! 

aCatena gaat naast het zingen ook om gezelligheid. Na een repetitie gaan wij daarom ook vaak wat drinken in de Soos van Catena en hebben twee keer per jaar het aCa-weekend waar je elkaar nog beter leert kennen. Als nieuw lid hoef je natuurlijk niet meteen alles te kunnen en alles te doen. Elk jaar organiseren wij daarom workshops voor onze leden, zodat je deze vaardigheden ook kunt aanleren als je wilt.

Om de zoveel tijd houden wij open repetities, maar je kunt elke repetitie aansluiten. Als het je leuk lijkt, kom dan dus gewoon een keer langs! 

Lid worden van aCatena kan het hele jaar door (en nee, dit kost niets). Zorg wel dat je lid bent van Catena.

Wil je zien hoe onze Showcase eruitziet? Zoek ons op op youtube!

Voor meer info/aanmelden: contact.acatena@gmail.com

CRPG

CRPG is een genootschap waar Fantasy liefhebbers en improv theater fans samen komen om D&D of andere Tabletop games te spelen. Ééns per week (voorheen was het dinsdag, maar kan lekker aangepast worden) organiseren mensen compleet losstaande game sessies, beter bekend als “oneshots”, hierdoor kan iedereen mee genieten van het verhaal zonder enige voorkennis nodig te hebben. Vooraf wordt bepaald wat voor spel en met wat voor characters er gespeeld wordt. Als het je leuk lijkt om ook eens D&D te proberen maar geen idee hebt hoe je een character moet maken ook Geen probleem! Er zijn talloze ‘Pre-generated’ Characters om mee te spelen!

Kom een keer meespelen met je eigen character of een pregenrated character of organiseer zelf als GameMaster een keer sessie! Tot Snel!

TicTac

Is improvisatie jouw ding, wil je je zekerder voelen wanneer je voor een groep mensen moet spreken of wil je gewoon een keertje gek doen met andere catenianen? Sluit je dan aan bij Tictac, het improvisatietheater-genootschap van Catena. Iedere maandagavond komen we samen om spelletjes van de lama’s/ grote improvisatieshow te doen. Kruip in de huid van een celeb, oefen verschillende emotietechnieken of laat anderen jouw zelfbedachte storylijn spelen. En lach tot je van je stoel valt met het moordspel, het superheldenspel, dierenwinkelspel en nog veel meer. Tictac is een genootschap en een safe space waarbij geen schaamte bestaat, geen grenzen zijn en iedereen onbezorgd uit zijn comfort zone kan stappen. 

Boulder Groepje

Heb je geen hoogtevrees en is klimmen helemaal jouw ding? Sluit je aan bij het boulder genootschap! Het boulder genootschap biedt jou een gezellige groep Catenianen die je alles kunnen leren over deze nieuwe en populaire sport. We boulderen niet op een vast tijdstip, maar gewoon wanneer het ons uitkomt en we er zin in hebben. We kunnen natuurlijk niet op Catena boulderen, dus we doen dit bij de boulderhal in Leiden: Kunststof. Je kan een abonnement nemen, per keer betalen of een tienrittenkaart nemen. Meer info over boulderen op https://www.boulderhalkunststof.nl/.

Bakgroepje

Bakinspiratie ten overvloede in het bak genootschap! Het bakgroepje is tijdens de quarantaine nieuw leven ingeblazen om de leden een platform te geven om al hun creaties te delen. Ook wordt er elke zaterdag en woensdag een recept gedeeld om met z’n allen thuis mee aan de slag te gaan. Zoet, hartig, glutenvrij, vegan; alle baksels worden gewaardeerd! 

Het bakgroepje biedt jou een creatieve uitlaatklep, recepten, inspiratie, sociale contacten en veel bak-tips!

Catena beweegt

Ben jij tijdens de lockdown coronakilo’s aankomen en wil je die weer kwijtraken? Wissel jij steeds vaker een gezonde maaltijd in voor een pizza van Nathan? Of heb jij een USC abonnement, maar mis je de stok achter de deur om te gaan sporten? Dan is Catena Beweegt misschien iets voor jou! 

Wat is Catena Beweegt? 

Catena Beweegt is een vrijblijvende whatsappgroep om Catenianen die een gezondere levensstijl willen aanwenden, en die daarvoor op zoek zijn naar een stok achter de deur, bij elkaar brengen. 

Wat biedt Catena Beweegt? 

Een platform waarbij Catenianen onderling initiatief kunnen nemen om corona-proof samen te gaan sporten, of samen gezond te koken 

Het uitwisselen van links voor leuke sportoefeningen, meditatietips, en lekkere gezonde recepten 

Online sport- en meditatie sessies door en voor Catenianen